Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČILEANSKIM HRVATIMA

Milanović: Želim da budemo najbolja država za biznis u Europi

milanović
http://www.fotopresidencia.cl/
26.01.2013.
u 14:23

- Želim da Hrvatska za nekoliko godina bude jedna od najboljih država za biznis u Europi, te da onaj tko dođe u Hrvatsku sa svojim novcem zna da je taj novac siguran i da su šanse da ga poveća realne, rekao je Milanović

Premijer Zoran Milanović stigao je u Čile na summit Europske unije i Zajednice država latinske Amerike i Kariba (EU-CELAC). Milanović se prvo sastao s predsjednikom Čilea Sebastioanom Pinerom. Hrvatska je s Čileom potpisala Memorandum o razumijevanju dviju vlada, javila je hrvatska vlada.

U Čileu je i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, koja će se susresti s brazilskim kolegom Antoniom de Aguiarom Patriotom, ministricom vanjskih poslova Kolumbije Mariom Angelom Holguin-Cuellar i ministrom vanjskih poslova Kostarike Brunom Stagnom. 

Milanović sudjeluje i na predavanju "Zajedništvo za održivi razvoj i promociju društveno i ekološki kvalitetnih ulaganja", a premijer je posjetio i hrvatsku zajednicu Estadio Croata u Santiagu. 

Tom je prilikom Milanović govorio o tome kakvu Hrvatsku vidi u budućnosti.

Milanović: Hrvatska u EU ne ulazi kao mala statistička pogreška!

- Želim da Hrvatska za nekoliko godina bude jedna od najboljih država za biznis u Europi, te da onaj tko dođe u Hrvatsku sa svojim novcem zna da je taj novac siguran i da su šanse da ga poveća realne. Hrvatska uskoro postaje 28. članica Europske unije i to ne kao "mala statistička pogreška", nego faktor koji zna što hoće, rekao je Milanović.

- Hrvatska zajednica u Čileu nudi ono što najbolje iz Hrvatske može izaći i u kreativnosti, i u znanosti, i u poduzetništvu. Ovako bismo htjeli da ljudi vide Hrvatsku u svijetu kao što vide hrvatsku zajednicu u Čileu, rekla je potpredsjednica Vlade i ministrica Vesna Pusić. 

Pusić: Sljedeći tjedan s Erjavcem, rješenje je blizu 

Pusić je također ponovila da će se sljedeći tjedan susresti sa slovenskim ministrom Erjavcem, te da vjeruje da je rješenje blizu. Ponovila je da je Hrvatska spremna povući punomoć bankama za slučajeve pred hrvatskim sudovima, ako se sa Slovenijom dogovori "alternativno rješenje".

Komentara 39

SJ
Sve je uzalud
16:16 26.01.2013.

Želje puste neostvarive. Nek ti roditelji vrate dug Ljubljanskoj banci a nemoj kompezirati sa našim ušteđevinama.

MR
mravac8
16:29 26.01.2013.

Da, ali problem je u tome što Hrvati strance gledaju kao konkurenciju. Oni to nisu. Kao što Grci, Turci, Hrvati .... nisu bili konkurencija Nijemcima u Njemačkoj. Naši nezaposleni ostati će nezaposleni bez obzira došli stranci ili ne.

BA
baš
16:16 26.01.2013.

abakus - je li isti smisao Želim da budemo.... i želimo biti....? Kako bi smisao ostao isti, dakle ja želim, ne mi želimo i izbjeglo se to što insinuiraš, trebalo bi skroz izokrenuti rečenicu, odnosno potpuno je drukčije postaviti. Iako se slažem s tom pričom koju si započeo, ali ne ovaj puta, u ovom kontekstu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije